• کد خبر: 13593
  • گروه : اخبار , ویژه ها
  • تاریخ انتشار:27 فروردین 1404 ساعت: 14:26
مجید ظریف:

«دونقطه»:قدرت زبان‌آوری و کلمه‌سازی

در «دونقطه» از شعر، حکایت‌ها و ضرب المثل‌ها می‌گوییم و از قدرت زبان‌آوری و کلمه‌سازی حرف میزنیم.


مجید ظریف تهیه‌کننده مسابقه تلویزیونی «دونقطه» درباره نحوه شکل‌گیری این مسابقه گفت: برنامه «دونقطه» پیشینه و عقبه‌ای ۱۰ ساله دارد، امیرحسین خانی‌زاده طراح این برنامه یک معلم ادبیات خلاق است که به‌جای اینکه به دانش‌آموزان خود در کلاس درس صرفا ادبیات را آموزش دهد، آن‌ها را به اردوی ادبیات می‌برد و سعی می‌کرد از طریق بازی، با آن‌ها همراه شود و سرگرمی در مسیر آموزش داشته باشد.

در ابتدای شکل‌گیری برنامه «دونقطه» قرار بود این برنامه به‌صورت مستند مسابقه تولید شود اما با رفت و برگشت‌های زیادی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که یک مسابقه استودیویی داشته باشیم که قالب ثابتی داشته باشد و افراد مختلف بتوانند خود را در بخش‌های مختلف زبانی امتحان کنند.

یکی از بازی‌های ثابت در مرحله اول برنامه، بازی بغلی بگیر است که بازی بسیار خلاقانه‌ای است و به شناخت هم‌گروهی‌ها بسیار کمک می‌کند

مخاطبان این برنامه لزومان کودک و نوجوان نیستند، این برنامه مخاطب عام دارد. در «دونقطه» از شعر، حکایت‌ها و ضرب المثل‌ها می‌گوییم و از قدرت زبان‌آوری و کلمه‌سازی حرف میزنیم.

یکی از بازی‌های ثابت در مرحله اول برنامه، بازی بغلی بگیر است که بازی بسیار خلاقانه‌ای است و به شناخت هم‌گروهی‌ها بسیار کمک می‌کند. گروه باید کلمه‌ای با حرف اولی که در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم بسازد و لازم است شرکت‌کنندگان علاوه بر اینکه بتوانند ذهن هم گروهی‌های خود را بخوانند، خلاقیت نیز داشته باشند.

برای من مهم است نوجوان ایرانی و همه فارسی زبانان بتوانند از طریق زبان و ادبیات فارسی سرگرم شوند؛ احساس خوبی به من دست می‌دهد که نوجوان ما در بخش نهایی مسابقه که کتیبه‌خوانی است بتواند از کشکول شیخ بهایی حکایتی را متوجه شود و مفهوم آن را بفهمد.

تهیه‌کننده مسابقه تلویزیونی «دونقطه» در ادامه به تشریح مراحل مسابقه پرداخت و گفت: شرکت‌کنندگان برنامه، باید ۴ چالش را انجام دهند که از چالش املا آغاز می‌شود. چالش دوم، همان چالش بغلی بگیر است و چالش سوم، چالش ضرب‌المثل‌هاست که به شیوه ضرب‌الصدا، ضرب‌الادا و ضرب‌الاشیا برگزار می‌شود. در انتها و مرحله نهایی مسابقه کتیبه‌خوانی را داریم که امتیاز این مرحله، معادل امتیاز سه مرحله قبلی است؛ برگزیدگان هر قسمت به فینال می‌روند و باهم به رقابت می‌پردازند.

ظریف در ادامه به فرآیند انتخاب مجری اشاره کرد و بیان کرد: فرآیند انتخاب مجری خیلی فرآیند پیچیده‌ای بود؛ چراکه هیچ بخشی از این مسابقه پیش از این تجربه داخلی و خارجی ندارد به‌جز بخش ادا بازی که این موضوع باعث می‌شد ما اطلاعی نداشته باشیم که مجری چنین مسابقه‌ای چه ویژگی فردی باید داشته باشد. باید دانش بیشتری داشته باشد یا هیجان بیشتری؛ در نهایت نیما کرمی انتخاب شد که به‌نظرم بهترین گزینه بود.

این تهیه‌کننده در انتها گفت: این فصل برنامه در ۶۴ قسمت تولید شده و فصل بعدی برنامه احتمالا یا برای دانشجویان یا خانواده ها تولید خواهد شد.

منبع:خبرگزاری ایرنا

کلید واژه:
گروه بندی: اخبار , ویژه ها

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است

× برای درج دیدگاه باید وارد شوید