متاسفانه سالهاست یک انحرافی ایجاد شده و مبنای امور، رضایت عامه قرار گرفته است. گویا چنین تصور میکنند که اگر عامه یک چیزی را قبول دارند پس ما به تکلیف و وظیفهمان عمل کردهایم.
سعید سیدزاده کارگردان و تهیه کننده سینمای ایران درخصوص توقعاتی که میتوان از ریاست جدید سازمان سینمایی داشت، اظهار داشت: بهاعتقاد من قاعدهاش این است که هر وزیر فرهنگ یا هر معاون سینمایی در راستای ارزشهای انقلاب و ارزشهای اسلام فعالیت کند و مبنا و ملاکش متناسب با آموزههای قرآن باشد. منظورم این نیست که مثلاً مسابقات قرآنی برگزار کنند یا برنامههای تفسیرقرآن تولید کنند، بلکه مبنای امور فرهنگی و هنری کشور، قرآنی باشد، چون ما در نظام اسلامی هستیم. درحالیکه متاسفانه سالهاست یک انحرافی ایجاد شده و مبنای امور، رضایت عامه قرار گرفته است.
گویا چنین تصور میکنند که اگر عامه یک چیزی را قبول دارند پس ما به تکلیف و وظیفهمان عمل کردهایم. من به چنین چیزی اعتقاد ندارم.
او افزود: من معتقدم دستگاههای فرهنگی کشور، مکلف به تعلیم و تربیت و تبیین فرهنگی هستند نه اینکه فقط بخواهند وقت مخاطبین خودشان را پر کنند و از ابزار فرهنگی و هنری بهعنوان یک وسیله برای پر کردن اوقات فراغت بهره ببرند.
سیدزاده در ادامه گفت: به دلایلی که عرض کردم انتظارم از وزارت فرهنگ و مجموعه سینمایی کشور این است که فعالیتش را در راستای این مهم قرار دهد که خودش را استحاله کند و به سمتی ببرد که در خدمت باورهای اصیل قرار گیرد نه در خدمت عوام، زیرا اگر در مسائل فرهنگی و هنری کشور فقط و فقط به ذائقه افراد توجه کنیم اتفاقی که میافتد، وضعیتی است که الان بر کشور حاکم است.
وی در ادامه اذعان داشت: اصلا از خود مخاطبین بپرسید که آیا در سینمای حال حاضرِ کشورمان جایگاهی برای اکران یک فیلم ارزشی که بر مبنای قرآن و ارزشهای دین و اسلام ساخته شده، هست یا خیر؟ قطعا جواب آنها منفی است. نه اینکه این نوع فیلمها مخاطب نداشته باشد بلکه مخاطبش خانهنشین شده است. در سینمای ما دیگر به فیلمهای ارزشی نه توجه میشود و نه نوبت اکران، که خواسته مخاطب آن آثار نیز تامین شود. درحالحاضر ابتذال سرلوحه فعالیتهای فرهنگی و هنری کشور شده است. گویا تنها سعی بر این است که وقت مخاطب با خندههای بیحد و حصر و بیارزش پر شود و اغلب به موضوعاتی پرداخته میشود که هیچ آوردهای برای انسان ندارد و فقط وقتشان پر میشود.
سیدزاده در ادامه صحبتهای خود، بیان کرد: دلیل بهوجود آمدن چنین معضلاتی در یک جامعه این است که بر روی فرهنگ آن جامعه کار نشده و به این سمت سوق پیدا کرده مثلاً ما در زمان قدیم نویسندهای داشتیم که لطیفههایش برای بعضی افراد خوشایند بود ولی آیا تمام ملت عبید زاکانی را مطالعه میکردند؟! خیر، در کنار کتابهای او، آثاری هم وجود دارد که سراسر اندیشه، فکر و بحث اخلاق و عرفان داشت. درواقع سالهای سال هم نوشتههایی چون آثار عبید زاکانی منتشر میشد و هم کتابهای دیگری در زمینههای مختلف اخلاقی و دینی نگاشته و منتشر میشد. مجموعه فرهنگ کشور هم باید برای تمام جامعه شرایط یکسانی را فراهم کند.
این کارگردان و تهیه کننده سینما اضافه کرد: زمانی که خود من معاون سینمایی حوزه هنری بودم و تعداد کثیری از سینمای کشور تحت مدیریتم بود هرگز اینگونه عمل نکردم که مثلاً فیلمهایی از این دست را که الان سینما را قرق کردهاند، بگذارم در گوشه رینگ و بگویم به این نوع فیلمها اجازه اکران نمیدهم و فقط به فیلمهای ارزشی نوبت نمایش دهم، خیر هر کدام در جایگاه خودشان اکران میشد و مخاطب خودش را داشت.
او در ادامه گفت: وقتی اسرائیل، پدر رسانه دنیا که مذهبش یهودی است، برنامهریزی میکند و میگوید اگر میخواهید ایران را نابود کنید، سعی کنید با آثار فرهنگی و هنری به خانوادهها حمله کنید و خانوادهها را از درون تهی کنید، نتیجهاش همین میشود. با توجه به این شرایط بنده خطاب به مخاطب عزیز عرض میکنم که شما بفرمایید تکلیف معاونت سینمایی یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جدید چیست و چه باید کند؟ بهاعتقاد من خیلی باید کار کند، خیلی باید تلاش کند چراکه وضعیت فرهنگی جامعه آشفته و پریشان است. فقط کافی است که مسئولان جدید سازمان سینمایی توجه داشته باشند که برای چه آمدهاند، برای نجات ارزشها، ارزشهای اخلاقی و اسلام.
سعید سیدزاده در پایان با تاکید به اظهارات خود، گفت: توقع میرود که توجه مسئولین ما بیشتر از نگهداشتن میز خود، به نگهداری خدای خودشان باشد و برای خدا کار کنند. لذا خواهش من از مسئولین فرهنگی خصوصا سینمایی و وزارت فرهنگ این است که برای خدا کار کنند تا انشالله خدا به آنها نصرت دهد.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است