سابقه همکاری مشترک پرویز پرستویی و مهتاب کرامتی به اواخر دهه هفتاد برمیگردد. این دو بازیگر در دهه هفتاد و هشتاد چهار بار همبازی شدند و نتیجه این همکاری به خلق آثاری قدرتمند بدل شد.
سابقه همکاری مشترک پرویز پرستویی و مهتاب کرامتی به اواخر دهه هفتاد برمیگردد. این دو بازیگر در دهه هفتاد و هشتاد چهار بار همبازی شدند و نتیجه این همکاری به خلق آثاری قدرتمند بدل شد. نکته مهم اینکه در میان آثار مشترک آنها هم کمدی دیده میشود، هم جنگی و هم درام اجتماعی. آنها در کنار هم موقعیتهای مهمی را در هر چهار فیلم به نمایش گذاشتند.
اولین همکاری مشترک میان پرویز پرستویی و مهتاب کرامتی، اواخر دهه هفتاد در فیلم سینمایی «مومیایی ۳» شکل گرفت؛ فیلمی به کارگردانی محمدرضا هنرمند که هنوز هم جزو کمدیهای مهم سینمای ایران به حساب میآید. پرستویی در این فیلم نقش سروان قربانی افسر وظیفه شناسی را داشت که کارش را به خوبی و با صداقت تمام انجام میداد و در عینحال مدام در موقعیتهای کمدی جذاب قرار میگرفت. داستان فیلم درباره یک مومیایی تقلبی بود که افرادی میخواستند از آن سواستفادههای مالی کنند. در این میان یک سروان آگاهی و یک جوان دزد، با همدستی یک زن اصیل فرنگنشین این باند را نابود میکردند. کرامتی در این فیلم نقش زنی پولدار و با اصالت به نام کبری را داشت که از لندن برای پیدا کردن جد بزرگش آمده بود؛ جدی که حالا دیگر به یک مومیایی تبدیل شده بود. کرامتی هم درست مثل پرستویی توانسته بود خیلی خوب فضای کمدی فیلم را درک کند. مواجهه این دو شخصیت موقعیت بامزهای را رقم میزد.
خاک سرخ | ابراهیم حاتمیکیا | ۱۳۸۰
ابراهیم حاتمیکیا در سریال «خاک سرخ» به روایت زندگی دختری به نام «لیلا» میپرداخت که درشب عروسیاش نامهای به دستش میرسید و طی آن متوجه میشد خانواده واقعیاش کسان دیگری هستند که در خرمشهر زندگی میکنند. او تصمیم میگرفت تا همراه با همسرش برای دیدن آنها راهی جنوب شود. این ماجراها زمانی رخ میداد که نیروهای بعثی به سمت خرمشهر حملهور شده و شهر در آستانه سقوط قرار داشت. پرستویی در این فیلم نقش پدر لیلا را داشت؛ مردی به اسم ایرج محجوب که بعد از ۱۷ سال از زندان آزاد میشد و به خرمشهر میرفت تا خانوادهاش را ببیند. کرامتی با گریمی متفاوت، نقش مادر لیلا ظاهر شده بود؛ زنی که سنوسالش از کرامتی بالاتر بود و رنجکشیده به نظر میرسید. او از یک سو قرار بود بعد از سالها دوری با همسرش مواجه شود و از سوی دیگر با دختری که سالیان سال است از او دور مانده است. «خاک سرخ» یکی از مهمترین سریالهایی بود که با موضوع دفاع مقدس ساخته شد و هنوز هم در ذهنها مانده است.
پاداش سکوت | مازیار میری | ۱۳۸۵
شخصیت اصلی فیلم سینمایی «پاداش سکوت» به کارگردانی مازیار میری، پرویز پرستویی بود؛ شخصیتی به نام اکبر منافی که بعد از جنگ مدتی در آسایشگاه جانبازان بستری بود و بعد هم به عنوان بلیتفروش شرکت واحد فعالیت میکرد. او یک شب شهید همرزمش در تلویزیون میدیدی و حالش دگرگون میشد. تلاش میکرد پدرش همرزمش را پیدا کند و واقعیتهایی درباره پسرش به او بگوید. کرامتی در این فیلم نقش کوتاهی بازی کرد. خودش در مصاحبهای گفته بود اهمیت تجربه نقش یک روزنامهنگار باعث شده تصمیم بگیرد این نقش را بازی کند و بهخوبی هم از پس آن برآمد. «پاداش سکوت» اثری اقتباسی بود که از روی مجموعه داستان «من قاتل پسرتان هستم» نوشتهی احمد دهقان ساخته شده بود.
بیست| عبد الرضا کاهانی | ۱۳۸۷
در فیلم «بیست» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی یکی دیگر از همکاریهای پرستویی و کرامتی رقم خورد. پرستویی در این فیلم نقش مردی جدی و عبوس را داشت که صاحب یک تالار پذیرایی بود. او قوانین مخصوص به خودش را داشت و چند مرد و زن در تالارش فعالیت میکردند. کرامتی نقش زنی فقیر را بازی میکرد که با فرزندش در این تالار کار میکرد و شبها جایی برای ماندن نداشت. زمانی که صاحب مغازه تصمیم میگرفت تا ۲۰ روز بعد تالارش را تعطیل کند زندگی او هم در معرض خطر قرار میگرفت. کرامتی با گریم بسیار متفاوت در این نقش ظاهر شده و کاملا توانسته بود شمایل زنی فقیر و رنج کشیده را به تصویر بکشد. او برای بازی در این فیلم سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن را گرفت.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است