کاراکترهای سریال «جان سخت» شبیه الگوهای داریوش، پوست شیر و یاغی نیستند و از حیث شمایل، کاملا امروزی شدهاند، اما در توسعه خشونت اجتماعی دستکمی از نمونههای قبلی ندارند.
جان سخت دومین سریال مصطفی تقی زاده در شبکه نمایش خانگی است. تقی زاده که در این سالها تبدیل به یکی از کارگردانان پرکار سینمای ایران شده است با ساخت سریال حرفهای اولین کار جدی خود را در حوزه تصویر ارائه کرد. او امسال هم فیلم سینمایی سال گربه را با بازی بهرام افشاری و سارا بهرامی ساخت که فروش خوبی داشت و توانست تماشاگران زیادی را به سالنهای سینما بکشاند.
سریال جان سخت فضای جوان پسند و متفاوتی دارد و به همین واسطه از گروه بازیگران جوانی بهره میبرد. مهرداد صدیقیان که در این سالها تبدیل به محور اصلی و جوان اول سریالهای شبکه نمایش خانگی شده و بازی موثری در سریالهایی مانند پوست شیر و داریوش ارائه داده است بازیگر اصلی سریال جدید مصطفی تقی زاده است. مجتبی پیرزاده هم که بعد از حضور در نمایشهای مختلف و البته فیلم سینمایی تومان تبدیل به بازیگر شناخته شدهای شده است دیگر بازیگر سریال جان سخت است.
بازیگر زن اصلی سریال الناز حبیبی است که تماشاگران او را با سریال دردسرهای عظیم به خاطر میآورند. حبیبی که امسال فیلم موفق تمساح خونی را روی پرده سینما داشت و با بازی در سریال حیثیت گمشده تواناییهای خود را به اثبات رساند بازیگر زن اصلی این سریال است. البته این سریال از بازیگران با تجربهای مانند فرهاد اصلانی، مسعود کرامتی، نسرین مقانلو، علی عمرانی، بهناز جعفری و شهرام قائدی استفاده میکند که هر کدام به نوبه خود بازی متفاوتی ارائه دادهاند.
بعد از پخش دو قسمت اول سریال جان سخت منتقدان نظرات مختلفی را ابراز کردند. منتقدان ضمن برشمردن برخی وجوه مثبت سریال جان سخت انتقاداتی را هم به این سریال وارد میدانستند. به عنوان مثال یکی از منتقدان درباره سریال جان سخت نوشته است: «به طور کلی قسمت اول ریتم خوبی داشت و در آن اضافهگویی نشده بود. در یک سری از فضاسازیها مثل تور کویر و اتوبوس هم موفق بوده است. هرچند بخش موسیقی و آواز خواندن در کویر درست درنیامده است و طبیعی هم هست که به دلیل محدویتها نتوان واقعیتها را آنطور که هست، نمایش داد، اما نمایش نصفه و نیمه و نادرست هم توهین به تماشاگر است.»
او به پایانبندی خوب قسمت اول هم اشاره کرده هر چند در نهایت به این جمع بندی رسیده بسیار بعید است که سریال کشش و ظرفیت پخش در قالب ۱۹ قسمت را داشته باشد.
کاراکترهای سریال «جان سخت» شبیه الگوهای داریوش، پوست شیر و یاغی نیستند و از حیث شمایل، کاملا امروزی شدهاند، اما در توسعه خشونت اجتماعی دستکمی از نمونههای قبلی ندارند.»
«نشانهها حکایت از تداوم خشونت در «جان سخت» دارد که اگر در راستای نقد این پدیده فزاینده اجتماعی باشد و در کنار سرگرمی نکاتی از عبرت و تلنگر بیان کند، واجد تحسین است. در غیر این صورت نامش کنار محصولاتی قرار میگیرد که صرفا از پوسته خشونت عریان برای هیجان آنی، بهره میبرند و کارکرد اصلی را نادیده میگیرند.»
منقتد دیگری هم درباره سریال نوشته است: «همه چیز خیلی ساده و سطحی اتفاق میافتد. همه آدمها یک تیپ هستند و بر اساس این تیپها میدانیم قرار است چه کار کنند.» نظر منتقدان نشان میدهد این سریال نکات مثبتی دارد، اما نمیتوان آن را سریالی ماندگار و تماشایی دانست.
هنوز دیدگاهی منتشر نشده است