کارگردان سریال «روز خون»:

قصه فیلم «روزخون» بر اساس واقعیت بود

قصه و اتفاقات اصلی فیلم بر اساس واقعیت است ولی درباره کاراکترها از شخصیت‌های اصلی الهام گرفته شده و چون فضای سریال درام و نمایشی بود.


​​​​​​​در چهارم آبان ۱۴۰۱ حادثه ای دلخراش در حرم مطهر شاهچراغ (ع)رخ دادکه به جان باختن۱۳نفر وزخمی شدن ۱۹نفرانجامید. این حمله تروریستی که توسط یک فرد وابسته به گروه داعش صورت گرفت، نه تنها جامعه را تحت تاثیر قرارداد،بلکه به موضوعی برای خلق آثارهنری و رسانه ای تبدیل شد.دراین جهت،مرکز صداوسیمای استان فارس، مینی سریالی به نام «روز خون» به کارگردانی حمیدرضا همتی و تهیه کنندگی مرتضی رضایی تولید کرده که داستان آن بر محور پیگیری نیروهای امنیتی و مقابله آنان با تروریست هایی که در پی انجام عملیات جنایتکارانه در حرم شاهچراغ (ع) هستند، می چرخد. گفتگوی ما با حمیدرضا همتی کارگردان سریال را می‌خوانید.

حمیدرضا همتی کارگردان سریال روز خون در گفت‌وگو با ماهنامه صبا درباره علت ساخت این سریال می‌گوید: حدود یک سال پیش مرتضی رضایی تهیه کننده «روز خون » پیشنهاد ساخت این سریال را مطرح کرد و من با توجه به موجی که از این اتفاق در جامعه ایران پیش آمد و علقه به حرم مطهر شاهچراغ پیشنهاد او را مبنی بر ساخت این سریال پذیرفتم.

این کارگردان ادامه می‌دهد: ساخت این سریال به دلیل داستان واقعی آن نیازمند تحقیقات بسیاری بود. بنابراین پژوهش‌های آن حدود ۶ ماه به طول انجامید و نوشتن فیلمنامه نیز یک سال زمان برد که بعد از تصویب این کار، پیش تولید آن آغاز شد.

وی درباره میزان انطباق این فیلم با واقعیت تصریح می‌کند: قصه و اتفاقات اصلی فیلم بر اساس واقعیت است ولی درباره کاراکترها از شخصیت‌های اصلی الهام گرفته شده و چون فضای سریال درام و نمایشی بود، برای جذابیت آن از قصه‌های درام متفرقه استفاده کردیم ولی قصه‌های اصلی سریال وام گرفته از حادثه تروریستی شاهچراغ بود.

همتی درباره چگونگی انتخاب بازیگران خاطرنشان می‌کند: چون ساخت این سریال در شهر شیراز بود برای انتخاب بازیگران براساس ساختار فیلمنامه یک ماه در تهران پیش تولید داشتیم و مابقی بازیگران نیز از شهر شیراز انتخاب شدند که یک ماه نیز پیش تولید این فیلم در آنجا زمان برد.

وی با ابراز رضایت از بازی تمام بازیگران سریال می‌گوید: سعی کردیم براساس جایگاه نقش از بهترین بازیگران استفاده کنیم که خداروشکر این اتفاق رقم خورد.

همتی درباره چالش‌های کارگردانی این سریال و حضور در شیراز می‌افزاید: موضوع فیلم ایجاب می‌کرد در ساخت این سریال اصول امنیتی رعایت شود و چون لوکیشن‌ها در حرم مطهر شاهچراغ بود می‌بایست فضا طبیعی و رئال باشد ضمن اینکه باید رعایت حال مردم را می‌کردیم، سختی‌های خودش را داشت که البته مسئولین امنیتی و سیاسی شهر شیراز و حرم مطهر همکاری و هماهنگی‌های خوبی با ما داشتند. ضمن اینکه در این دو سال سازه‌های جدید به حرم اضافه شده بود که ما مجبور شدیم آن سازه‌ها را برداریم تا حرم به فضای واقعی آن دوران بازگردد، حادثه‌های تروریسی، چپ کردن ماشین و تیراندازی در سطح شهر شیراز از دیگر چالش‌های ساخت این فیلم بود که با هماهنگی‌های انجام شده به خوبی انجام شد.

وی می‌افزاید: ساخت این سریال خستگی‌های خودش را داشت ولی در مجموع با همدلی مسئولین امنیتی و سیاسی شهر شیراز، شهرداری و مسئولین هنری توانستیم این سریال هفت قسمتی را با کیفیت مناسب در ۵۶ جلسه تولید کنیم و به پخش صدا و سیما و شبکه یک برسانیم.

وی درباره ساخت قسمت دوم سریال روز خون تصریح می‌کند: مسئولین سیما فیلم به مرکز استان فارس برای فصل دو این سریال سفارش ساخت داده‌اند ولی ساخت هر کاری نیازمند پژوهش و مطالعه جدید است .

همتی در پاسخ به اینکه کدام سکانس را بیشتر دوست داشتید بیان می‌کند: سکانس شهادت شخصیت خادم حرم شاهچراغ را خیلی دوست داشتم که سکانسی دشوار، تلخ و عجیب بود.

کارگردان سریال ساعت شنی در خاتمه می‌گوید: حضور شخصیت تروریست در داخل حرم و شهادت زائران شاهچراغ خیلی صحنه‌های دردآوری بود که در آن سکانس‌ها قلبم درد می‌گرفت و این سکانس‌ها واقعا برایم سخت بود و فضا آنقدر سنگین بود که ضبط این سکانس‌ها دوازده روز زمان برد ولی فضای کلی کار خوب بود و پشتیبانی کار آنقدر درست بود که ۲۰ شهریور این سریال کلید خورد و آبان ماه این سریال پخش شد و این پشتیبانی خیلی ارزشمند است که طی ۵۴ جلسه فیلمبرداری و تدوین سریال به پایان برسد.

کلید واژه:
گروه بندی: اخبار , ویژه ها

هنوز دیدگاهی منتشر نشده است

× برای درج دیدگاه باید وارد شوید